MotorLangWeekend.nl verzorgt deze 5-daagse motortraining in de Franse Vogezen

Motortraining Vogezen

Pure gelukzaligheid

De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De bergketen begint aan de grens met Zwitserland en strekt zich naar het noorden uit over de westelijke zijde van het Rijndal.
Als de Alpen net iets te ver weg zijn, dan beloven de Col du Bonhomme, de Col de la Schlucht*  en de Grand Ballon**, pure gelukzaligheid.

Col de la Schlucht, dankt haar naam aan het Duitse woord Schlucht.
** De Grand Ballon, is de hoogste berg (1424 m) in de Vogezen

De heuvels van de Vogezen zien er ruig uit, zoals de Schotse “Moors”.
De Vogezen is een motorgebied bij uitstek en redelijk snel te bereiken. De regio biedt een  variatie van toppen en valleien, verder naar het zuiden lokt ‘het land met 1000 meren’.

Motor rijden in de Vogezen. Een ware en unieke belevenis.

Kenmerk van de Vogezen is de landelijke omgeving met prachtige landwegen. Met de motor is het er heerlijk toeren. Vele wegen leiden langs meren en watervallen, waar kan worden genoten van de vele uitzichten zoals de Route des Crêtes en de vele cols in de Vogezen. De mooie slingerende weggetjes over de colls maken u dag geheel compleet.

Zoals in alle gebieden met grote hoogte verschillen is het belangrijk om, qua kleding rekening te houden met diverse weersomstandigheden. De hoogtes in de Vogesen varieren van 1008 m tot 1424 m