Motortraining Vogezen

MotorLangWeekend.nl verzorgt deze 5-daagse motortraining in het Zwarte Woud.

Motortraining Zwarte Woud

Het is het grootste middelgebergte in Duitsland. Geologisch is het verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter boven NAP.

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. Een klein deeltje in het noorden wordt beschermd als Nationaal Park Schwarzwald.

De Romeinen noemden het dichtbeboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra – “het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud”, dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt.

Een bekende autoroute is de Schwarzwald-Hochstraße, B 500 en de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm.

(bron: wikipedia)

Motor rijden in het Zwarte Woud. Een ware en unieke belevenis.

Het Zwarte Woud is een van de meest populaire “motorgebieden” in Duitsland. Bergachtige, bochtige en veelbelovende routes rond de Titisee en Feldberg – via kloven in de richting van de Rijn of over zonnige hoogten – trekken elk jaar meer motorliefhebbers uit de hele wereld naar deze motorvriendelijke streek.