Motortraining Weserbergland

MotorLangWeekend.nl verzorgt deze prachtige 3-daagse motortraining in het Weserbergland.

Motorparadijs dicht bij huis!

Deze reis staat in het thema van de prachtige landschappen van het Weserbergland met haar heuvels en dalen, de kleine en de grote rivieren en natuurlijk een aantal kastelen en bochten!. De nadruk van deze training ligt natuurlijk vooral op het motorrijden op het zeer fraaie wegennet, waarin al deze schoonheden met elkaar worden verbonden.

Een reis door het Weserbergland is een constant op en neer tussen de vallei van de Weser en de toppen van de omliggende bergkammen. Wie had gedacht dat in de noordelijke helft van de bondsrepubliek zelfs serpentines te vinden zijn? Het Weserbergland is een lage bergrug in Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen. De rug loopt in westoostelijke richting. Bij Porta Westfalica ligt het meest westelijk gelegen punt. De rug loopt dan via Rinteln naar Hessisch Oldendorf in het oosten. Het Wezergebergte vormt de meest noordelijk rug van het Weserbergland; ten noorden ervan ligt de Noord-Duitse Laagvlakte.

De toppen van het Wezergebergte liggen rond de 300 meter. De meest westelijke top is de Jakobsberg van 235 meter hoogte waarop een televisietoren staat en eindigt in het oosten met de Hohenstein, die 330 meter hoog is.

Programma motortraining in het Weserbergland

Dag 1

De eerste dag verzamelen we bij ‘s morgens in Hengelo, waar we met koffie en gebak dit prachtige avontuur zullen beginnen. Hier begint het met kennismaken met onze mede-avonturiers.

Wil je lekker op jezelf gaan rijden, of onder begeleiding van onze ervaren berginstructeurs? (Bijna) alles is mogelijk. Wij kunnen eventueel in overleg groepen indelen.
Het streven is om te rijden met groepen van maximaal 6 á 7 mensen. Dit in verband met verkeersveiligheid.

Het streven is tussen 17.00 en 18.00 uur aan te komen bij het hotel waar de hotelkamers zijn gereserveerd. Na een heerlijke douche gaan we aan het verzorgde diner.
In de avond zullen wij bij genoeg animo uitleg geven over hoe je veilig en mooie bochten kan rijden. Onze instructeurs (welke ook meerijden) geven uitvoerig uitleg over alles wat u wilt weten op het gebied van rijden en genieten op de motorfiets.

Dag 2

‘s Ochtends gaan we na een heerlijk ontbijt weer in het zadel, om deze prachtige omgeving verder te verkennen. De route loopt langs genoeg restaurantjes waar de pauzes aangenaam zullen verlopen. Bergen, slingerwegen en haarspeldbochten, alles komt vandaag voorbij. De avond verloopt zoals bijna altijd met motorrijders onder elkaar: prachtige en sterke motorverhalen onder het genot van een drankje.

Dag 3

De laatste dag alweer. Na ons ontbijt pakken we de draad weer op. Via een mooie route vertrekken we richting ons eindpunt. Hier is gelegenheid om een kop koffie of iets anders te drinken. De verwachte aankomsttijd zal ongeveer 15.00 uur zijn.  We wisselen de laatste verhalen uit en vanuit deze plaats nemen we afscheid.

Wij als MotorLangWeekend.nl staan er garant voor dat wij u een compleet en onbezorgd (motor)weekend bieden.

Motorvriendelijk hotel

Het hotel is zeer motorvriendelijk en heeft veel ruimte om de motoren veilig te parkeren.